Galleri

 

På grund av corona-pandemin så har det inte varit någon aktivitet i kubben sedan 2019. Nu ljusnar det dock i horisonten, så vi satsar på 2021.

Höstfest 2019

Höstfesten blev en lyckad tillställning med 41 deltagare blandat från WTMBK och SAGA klubben. Efter en eftermiddag med 4 intressanta båtlivsföredrag avslutades kvällen med kräftskiva och dans inne på varvet. Klubben tackar föredragshållare för intressanta föredrag och alla medlemmar för att ni ville komma och lyssna och dansa. Välkomstdrinken intogs i Yngves ”Tusculum”. Där högaktades Yngves Carlanders minne med ett fint tal av Saga-ordf Manne Holmberg och en tyst minut hölls därpå. Samarbetet med SAGA är intressant eftersom det är en klubb som växer kraftigt och det finns nya båtar att njuta av. Westfjordklubben bidrager i samarbetet med en hel del erfarenhet från klubblivet. Tack till föredragshållare: Alandia försäkring Denniz Korsman, Svenska Kryssarklubben Ove Thorin, Carlandersvarvet Håkan Carlander och Anne Löfving för bra föredrag. Tack till Carlanders för att vi fick tillgång till lokaler och uppställningsplatser för husvagn och husbilar.

Börje Silverfjäll

16 Photos

Räkfrossa 2019

Räkfrossa 2019 LYSEKIL Lördagen 24/8
Många båtar kom redan på Fredagen. Då bjöd Gullmaren på kuling. På kvällen träffades vi för lite gemensam trevnad. Under hela lördagen bjöd Lysekil på fantastiskt fint väder med underbar sol. Räkfrossan började Kl.18,00 med mingel o lotteriförsäljning. Det var ett fantastiskt vinstbord med ett 40 tal vinster. Reinhold Färg hälsade alla välkomna. Vid borden var det dukat med räkor, som vanligt i riklig mängd och det blev också allsång, under ledning av Charlies orkester. Senare blev det underbar dansmusik fram till midnatt, stämningen stod mycket högt i lokalen och det var många som gick hem med blöt skjorta. Tack till Reinhold Färg och Stig Spjut med fruar som organiserade och genomförde en mycket trevlig fest. Hoppas att vi får komma tillbaka till en lika trevlig Räkfrossa nästa år i Lysekil.

Morgan Lärnros

6 Photos

Vårfest Almösund 2018

Foto: Börje Silverfjäll

22 Photos

Årsmöte och mässa 2018

Klubbens årsmöte var som vanligt förlagd till en lokal bredvid båtmässan. Lokalen i år var något mindre och mer anpassad till antalet besökare, c:a 70. När vi kom dit blev vi först avprickade och fick våra nya medlemskort. Strax utanför möteslokalen serverades det kaffe och fralla, som smakade väldigt gott. Här kunde man också köpa lotter till en mängd fina priser. Själva årsmötet inleddes med att Kenneth Svensson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Till ordförande för mötet valdes Lars Hüllert. Därefter vidtog sedvanliga möteshandlingar. Mötet avslutades med att mässgeneralen Bengt Wallin hälsade oss välkomna och tillade att det finns många båtar som gärna villa ha nya ägare. Avslutningsvis avtackade den nya ordföranden Börje Silverfjäll avgående styrelsemedlemmar för sina insatser klubben. Till sist fick delade Bengt Haegelius ut biljetterna till mässan till alla som hade betalt medlemsavgiften för 2018.

15 Photos

Lysekil 2017

Räkfrossa och besök på tändkulemotorns dag

Lars Hüllert

5 Photos

Munkedalsträff 2017

Höstträffen på Carlanders båtvarv i Munkedal var som vanligt intressant och givande. Bl.a. så fick vi av Stig Ericsson från Svenska kryssarklubben Bohuskretsen mycket värdefull information gällande uppblåsbara flytväster. Efteråt fick dom som hade sina uppblåsbara flytväster med sig besiktigade och genomgångna. Säkerhet- och brandskyddsutrustning föredrogs av Kennet S. och representant för Alandia. Här lades tonvikten på gasolutrustning, brandsläckare, brännbara vätskor, förtöjningsmaterial och nödsändare. Även i år hade Tommy Olsson tagit på sig den arbetskrävande uppgiften att ordna med lunch. Tillsammans med några andra hade dom lagat till jättegod tacos. Dagen avslutades med att Börje Silverfjäll och Lena Hüllert berättade och visade jättefina bilder från en eskadersegling till Bornholm.

Jan-Erik Alfredsson

11 Photos

20-års jubileum

Bilder från en mycket lyckad fest när Westfjordklubben firade 20-års jubileum. Festen hölls på hotell Nordevik i Skärhamn, där gästerna kunde njuta av mingel, mycket god mat, senare på kvällen dans och en härlig stämning.

Samtliga bilder Silverfjäll / Hüllert

79 Photos

Munkedalsträff 2016

Årets träff var som vanligt lyckad. I år dessutom extra lyckad, då vi höll till i varvets nya stora och fina utställningshall. Hallen stod klar för bara någon vecka sedan, så detta blev också lite som en invigning. Till årets träff hade ett 70-tal medlemmar anmält sig, som fick ta del av intressanta och bra föredrag. Håkan Carlander inledde med lite information om en del nya produkter till Westfjord- Tresfjord-båtarna. Marinexpress AB i Lysekil, om bl.a. motorbyte och service. Klubbens ordförande Kenneth Svensson, som också är aktiv i Svenska kryssarklubben SKX, berättade i stort om SKX och speciellt om Hamn- och ankarkomitten HAK. Efter detta blev det lunch bestående av tacos med tillbehör. Mycket uppskattat av alla. Tack till alla i festgänget med Tommy Olsson som kökschef Efter lunchen blev det ... från föreningen L. Laurin som inledde med att berätta om föreningens verksamhet. Hur tändkulemotorn var konstruerad och den tillverkning i större skala som detta medförde för Lysekil. Avslutningsvis berättade Anne-Beate och Börje Silvefjäll, tillsammans med mycket fina bilder, om en eskadersegling till Helgoland. Detta var mycket uppskattat.

Jan-Erik Alfredsson, text o foto
Börje Silverfjäll, foto

25 Photos

Räkfest Lysekil 2016

Räkfrossan 2016-08-26 inföll i år på en fredag men som vanligt i LSSG:s klubblokal i Lysekil.
Flera båtar kom redan på torsdag och lade till i gästhamnarna. Fredagen bjöd på blåst ca 16 m/sek och gästerna blåste in kl.19.00 till klubblokalen och välkomnades med en drink, samtidigt som det såldes lotter. När vi satt oss till bords hälsade Reinhold Färg oss alla välkomna och det serverades riktigt goda räkor. Vi åt, drack och sjöng bordsvisor. I år var det Spelfinkarna som stod för musiken. Först spelade de till bordsvisorna och därefter till dansen som höll på fram till midnatt. Vi dansade foxtrot, vals, schottis, hambo m.m.
Det var en riktig trevlig kväll.

Vid pennan Berit Johansson
Foto: Lars Hyllert

14 Photos

Vårträff Skärhamn 2016

I ett soldränkt Skärhamn anlände klubbmedlemmarna till årets vårträff både fredag och lördag, i båtar och några i bil. Som vanligt när vi är i Skärhamn så var det Atene´s sjöbod som blev den gemensamma punkten. Alla välkomnades med öppna dörrar till bryggan, där det minglades och serverades en svalkande drink. Efter minglet på bryggan intog gästerna sedan dom dukade borden där det serverades en utsökt fransk gourmetallrik. Redan nu märktes det att stämningen var på topp. Glada skratt, sång och hurrarop gjorde att alla trivdes. Hurraropen var nog mest riktade festkommittén för dess fina arrangemang. I den fina kvällsolen blev det naturligtvis dans på bryggan. Under kvällen också lotterier med fantastiskt fina priser.

Jan-Erik Alfredsson
Berit Johansson tog bilderna

20 Photos

Årsmöte 2016

Westfjordklubbens årsmöte öppnades av mässgeneralen Bengt Wallin, som hälsade alla välkomna och berättade kort om båtmässans historia, bl.a. om att Carlanders båtvarv i Munkedal är företaget som har varit med på samtliga båtmässor. Ett 100-tal medlemmar hade kommit till årsmötet, som på ett professionellt sätt leddes av Bo Ericsson. Efter mötet smakade det bra med fika bestående av en fralla och kaffe/the. Som gästföreläsare hade klubben bjudit in Thomas Andersson samordnare av Båtsamverkan Polisregion Väst. Han berättade på ett humoristiskt och intressant sätt nyttan av att båtklubbar går med och ansluter sig till båtsamverkan. Detta för att upptäcka och förhindra stölder från båtar och hamnar. Gå gärna in på länken för båtsamverkan www.facebook.com/Polisen.vast.batsamverkan/?fref=nf Från Larmtjänst berättade vidare Carina Birking vad man som båtägare bör tänka på, för att i möjligaste mån förhindra stölder ur båtar. Årsmötet avslutades som sig bör med att samtliga närvarande på mötet fick varsin entrébiljett till båtmässan.

14 Photos

Räkfest i Lysekil 2015

Traditionsenlig räkfest var det den 22 augusti. Lagom till årets fest hade också sommaren kommit med sol och härlig sensommarvärme. Klubbmedlemmar anlände till Lysekil i både båtar och bilar. Festen började med sedvanligt mingel och eftersom det var skön sommarvärme samlades man på utsidan festlokalen. Efter att ordförande Lars Hullert hälsat välkommen, satte sig alla till bords för att avnjuta fantastiskt goda räkor. Stämingen var redan på topp men höjdes när kvällen orkester Rodins kom igång med allsången. Alla njöt av kvällen i fulla drag, som avslutades med dans.

20 Photos

Myggenäs 2015

Under två soliga men lite kylslagna dagar samlades klubbmedlemmar på Myggenäs marina för att vara med på den årliga vårträffen. Många tyckte att vårträffen är som en perfekt start på årets båtsommar. Många goa skratt, fikastunder och en gemensam grillkväll. Det hela avslutades på fredagskvällen med en fest. Mingel, god mat, lotterier och dans till Just2. Som vanligt hade festkommittén gjort ett jättebra jobb ett

37 Photos

Båtmässan 2015

Ett drygt 100-tal medemmar hade kommit till klubbens årsmöte på Svenska Mässan. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar blev det tillfälle till lite mingel i samband med kaffe- och fralla-paus. Efteråt fick vi ett fantastiskt och givande föredrag av skeppsläkare S. Bertil Olsson, från hans resa ombord på Ostindiefararen Götheborg mellan Kapstaden och Fremantle vid fartygets jungfruresa till Kina 2005. Efter frågor och svar ang. denna resa hade Carlanders båtvarv ordnat med gratis inträde till båtmässan för samtliga närvarande medlemmar.

10 Photos

Munkedalsträff 2015

Höstträff. Med tät dimma över Gullmarn hade ett 60-tal medlemmar tagit sig till Carlanders båtvarv i Munkedal men som tur är, med bil för vår gemensamma höstträff. Här välkomnades vi med nybryggt kaffe och kaka. Håkan Carlander hälsade alla välkomna och passade samtidigt på att förevisa en ljuddämpande matta som skulle vara mycket effektiv samt ett undermedel när ovansidan på rufftaket börjar mattas. Båtsystems Fredrik gav oss djupdykning i hur man får mysig belysning i båten. LED lamporna har utvecklats ännu mer och med hjälp av dessa kan idag få sin båt invändigt att se både större och högre ut. Vår medlem Kenneth Svensson informerade om VHF-radion och dess nödknapp. Vi var nog många som inte kände till radions alla finesser men också hur viktigt det är att själv lära sig sin VHF. Efter dessa talare var det dags för lunch som serverades i verkstaden. Tommy Olsson hade tillsammans med några medlemmar lagat tacos med tillbehör som smakade mycket gott. Dagens huvudnummer var Silverfjälls reseberättelse ”Från huvudstad till hemstad” en spännande resa som de gjorde under fem veckor i somras med sin Westfjord 340 från Berlin till Fiskebäck. Det finns mycket att tänka på inför en sådan här resa men som Börje sa ”denna resa kan alla med Westfjord/Tresfjord göra”. Sist ut var medlemmarna Christer Johansson och Morgan Lärnros som berättade om sin Vänernsegling från i somras. Turen med båtarna gick från Göteborg upp genom Göta älv till Vänern och runt Dalbosjön innan man vände hemåt igen. Tack till alla som hjälpte till och varvet som bidragit så att vi fick en trevlig dag. Vid pennan Lars Hyllert

9 Photos

Vårträff 2014

22 Photos

IT Ombord

Bilder från föredrag kring IT och Kommunikation i fritidsbåtar. Torslanda nov. 2013 Foto: Börja Silverfjäll

16 Photos

Carlanders båtvarv i Munkedal juni 2013

Helgen den 7-8 juni hade Carlanders båtvarv i Munkedal invigning av varvets nya hamnkontor och samtidigt hade Westfjordklubben sin årliga vårfest. Detta tillsammans med solens strålar gjorde att det blev en mycket lyckad helg både för varvet och klubben. Festligheterna började med mingel och champagne i det nya hamnkontoret. På kvällen var det uppdukat i en av varvets stora utställningshallar. Här fortsatte sedan festen med god mat och dryck blandat med allsång och senare på kvällen dans till den härliga orkestern Spelfinkarna. Här ser du bilderna från festen.

54 Photos

Räkfest -14

17 Photos

Munkedalsträff

En något regnig och ljummen höstdag hade ett 60-tal medlemmar samlats på Carlanders båtvarv i Munkedal, för en gemensam aktivitetsdag. Alandia informerade om försäkringar, säkerhet, digitala sjökort och plottrar. Diesel Power om moderna motorer. Esbjörn Hillberg, Svenska fyrsällskapet berättade om fyrar. Västkustkapell informerade om hur man bäst tar hand om och förlänger livet på våra båtkapell. Håkan Carlander visade bl.a färdiga satser för sugning av septitankar. Mellan dessa punkter serverades det kaffe, fralla, bullar samt korv med bröd

25 Photos

Comments are closed.